Choď na obsah Choď na menu
 


Životopis

Dátum narodenia: 13. 5. 1986

Miesto narodenia: Londýn, Veľká Británia

Výška: 1, 85 metra

Znamenie zverokruhu: Býk

Otec: Richard Pattinson

Matka: Claire Pattinson

Súrodenci: dve sestry: Elizabeth Pattinson, Viktoria Pattinson11trololo.png

Rodným menom Robert Thomas Pattinson sa narodil 13.mája 1986 v Londýne. Už v útlom veku sa u neho prejavilo umelecké cítenie. Keď mal 4 roky začal hrať na klavír a o rok neskôr na gitaru. S herectvom začal už v teenagerských rokoch v Barnes Theater Company v Londýne. Vedľa herectva skúšal aj modeling.

Pred kameru sa prvýkrát postavil v roku 2004, kedy si zahral malú rolu v nemeckej produkcii filmu podľa ságy o Nibelungoch Kráľovstvo prsteňa, kde si zahral rolu Giselhera. Ďalšou rolou bola postava staršieho Rawdy Crawleyho vo filme Trh márnosti, kde si zahrala hlavnú rolu Reese Witherspoon.
V roku 2005 bol vybraný do úlohy mladého čarodejníka Cedrica Diggoryho vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša.

Prelomový bol pre Roberta rok 2008, kedy prišlo natáčanie Twilight ságy. Robert si zahral, hlavnú postavu Edwarda Cullena, vo všetkých dieloch (Twilight sága: Súmrak, Twilight sága: Nový mesiac, Twilight sága: Zatmenie, Twilight sága: Úsvit - 1. časť, Twilight sága: Úsvit - 2. časť).

Vďaka tejto ságe sa Robert zoznámil s Kristen Stewart. hrá v Twilight ságe jeho partnerku Bellu, ktorá sa stane v predposlednom dieli jeho ženou a v poslednom dieli i upírkou.

 
Kristen nebola po jeho boku len pred kamerou, ale aj v súkromnom živote. Vzťah, ktorý medzi nimi bol sa snažili skrývať. V roku 2012 na Kristen praskla nevera s ženatým režisérom filmu Snehulienka a lovec, Rupertom Sandersom. Pár ako z rozprávky sa po štyroch rokoch vzájomneho chodenia rozišiel.
 
I napriek tomu sa dal po már mesiacoch znova dokopy, avšak nevydržalo im to.
Vizerá to tak, že Robert je zatiaľ šťastne nezadaný a užíva si najúspešnejšie obdobie svojho života.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

vychadza iba vlak z tunela

ModryMuflon,15. 6. 2014 22:28

pozdravujem brata Petra

konečneeeeeee

Gabriela Medzopotánska,15. 6. 2014 0:36

Konečne niekto normálny s normálnou stránkou! :O Som úplne spokojná :) milujem Roba a vediem s ním dobrý vzťah už dlho <3 dúfam nám to vydrží :)

WOW

Miro Žbirka,15. 6. 2014 0:33

Konečne som sa niečo dozvedel o Robovi :) na toto som čakal celý život… :)

heh

Laco Lučenič ,15. 6. 2014 0:30

Jaký vysoký :D Robčo :D